07.06.2024

Радваме се да споделим успеха на нашата първа международна среща по проекта Green Opportunity, проведена на 3 и 4 юни 2024 г. в град Патра, Гърция! 

Малкият партньорски проект KA2 2023-3-BG01-KA210-YOU-000180593 „Green Opportunity“, финансиран от програмата Erasmus + е посветен на запознаването на младите хора с ползите за околната среда от кръговата икономика. Ние се стремим да вдъхновим и насърчим нов начин на мислене за производството и потреблението, който интегрира естествените екосистеми в нашето ежедневие, бизнеса и усилията за намаляване на отпадъците. 

Нашата първа начална среща събра страстни хора от България (Браншова Асоциация Полимери и Get Involved / Включи се и ти), Хърватия (More Coaching) и Гърция (Liofyllo), обединени от общата цел за създаване на устойчиво бъдеще. Проектът се фокусира върху създаването на ангажиращи и образователни анимирани видеоклипове и инструменти за кръговата икономика, разпространяването им чрез социални медии и видео платформи и предизвикването на предизвикателства в социалните медии с уникални хаштагове за насърчаване на активното участие и отговорност сред младите хора. 

Дискусиите и дейностите през тези два дни поставиха здрава основа за нашата мисия за борба с отрицателните въздействия върху околната среда на настоящата икономика „вземи-използвай-изхвърли“. Ние сме развълнувани да дадем възможност на младите хора с практически инструменти и техники да възприемат по-устойчив начин на живот и да допринесат за кръговата икономика. 

Този проект ще насърчи чувството за инициативност и активно гражданство сред младите хора, като същевременно насърчава творческото учене, междукултурния диалог и радостта от многообразието. С участници от три различни държави и култури, ние сме обединени в мисията си да създадем по-зелен и по-устойчив свят. 

Благодарим на прекрасните ни партньори и домакини от Liofyllo, които ни показаха изключително гостоприемство в очарователния древен и съвременен град Патра! 

Очаквайте още актуализации и се присъединете към нас в това вълнуващо пътуване към по-усройчиво бъдеще!

Дата: 07.06.2024

Източник: Браншова асоциация Полимери

Прочетено: 74